Dit had ik nooit gedacht te kunnen ervaren.

13 feb | Ervaringen

Er kwam ruimte voor mij, en voor mijn kleine kind in mij.

Ik heb veel gezien in mijn opstellingen. Het was een traject.

Ik zag mijzelf als klein kind met zoveel verdriet. En hoeveel dat vandaag nog met mij doet. Dat het verdriet er mag zijn. Dat ik het als volwassene kan erkennen. En er ruimte aan mag geven.

Ik kon uitspreken wat ik gemist had en wat ik zo graag had gewild.
En ook dat ik accepteer wat er was, en wat er niet was.
Wat er niet was komt niet meer, maar ik kies er nu voor om het te accepteren. Ik merk dat dat mij zoveel rust en ruimte geeft. Daardoor komen ook positieve herinneringen weer naar boven toe. Aan dat wat er wel was.

Ik zie wat mijn ouders gedaan hebben. Dat dat is geweest wat ze konden doen. Er is mildheid en ruimte naar mijn ouders en mijzelf gekomen. Ik kon uit het oordeel naar mijn ouders stappen. En ik kon mijn ouders erkennen als mijn ouders. Daardoor kon ik mijzelf ook ineens echt voelen en zien. Er kwam ruimte voor mij, en voor mijn kleine kind in mij. Het heeft mij zoveel krachtiger gemaakt. Dit werkt door in mijn houding naar mijzelf, mijn gezin en zelfs op mijn werk. Dankbaar ben ik hiervoor. Dit had ik nooit gedacht te kunnen ervaren.

Dit vind je ook leuk