Herkenning en duidelijkheid

30 jan | Ervaringen

Het duurde even, maar er is veel duidelijk geworden.

Nieuwsgierig, maar ook gespannen ga ik naar mijn 1e familieopstelling. Eerst mag ik een familielid vertegenwoordigen. Voel wat twijfel; wat moet ik doen? Ik besluit het maar te laten gebeuren. Bij vragen geef ik het antwoord wat ik op voel komen en beweeg in de ruimte als dit mag. Mooi om zo te helpen om familiepuzzelstukjes bloot te leggen.
Dan mag ik mijn eigen familie aanschouwen. Geert stelt mij gerust en helpt om de juiste vraag te formuleren.
Ik kies representanten voor mijn gezin. Iedereen komt in beweging en zie ik dingen gebeuren die wel herkenbaar zijn (mijn vader met n pijnlijke schouder) maar ook waar ik geen weet van heb.
Al gauw blijkt dat er een schakel ontbreekt. Als Geert een matje in het midden legt, is er een verandering voelbaar. Er komt n vijfde persoon in de opstelling. Dit maakt duidelijk waarom ik mij vaak alleen en schuldig heb gevoeld. Ik gunde mijzelf heel weinig. Aan het eind moet ik een zware steen die een zware gedragen last vertegenwoordigd, teruggeven.
Het heeft even geduurd voordat ik alles wat ik in de opstelling heb gezien een plaatsje kon geven. Er is veel duidelijk geworden, maar heeft ook (nieuwe) vragen opgeleverd. Het was dan ook fijn om hier van Geert nog wat nazorg in te krijgen. Ik ga zeker nog een keer terug!

– Patricia

Dit vind je ook leuk