Ik ben een vrij down-to-earth gast

8 okt | Ervaringen

Ik heb mij er maar gewoon voor open gesteld en deelgenomen.

Zonder ervaring of enige kennis van het fenomeen ‘familieopstelling’ heb ik gewoon maar eens mezelf ervoor opengesteld en deelgenomen.

Ik ben een vrij down-to-earth gast, dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Wat me naderhand vooral opviel is hoe logisch alles eigenlijk is. Er gebeuren bijzondere dingen die compleet blijken te kloppen met iemands werkelijkheid. Als ik zou moeten omschrijven wat een familieopstelling eigenlijk is, zou ik het een reconstructie noemen van de situatie waarin iemands vraag of probleem zich manifesteert. De omgeving van iemand wordt soort van nagebootst in een gestileerde weergave.

Het geeft naderhand daadwerkelijk stof tot nadenken vanwege de verhelderende en heel duidelijke weergave, waarin mensen de sleutels vormen.

Geert is echt heel goed in alles in een duidelijke richting te helpen.

Ga het gewoon eens proberen, zou ik zeggen!

– Gijsbert

Dit vind je ook leuk