Leef alsjeblieft!

18 sep | Ervaringen

Zoveel levenskracht had ik al tijden niet ervaren.

‘Het lijkt wel alsof ik niet vol mag leven. Er is veel tegenslag die samenhangt met dood. Ik wil weten waar dit vandaan komt.’ 

In de opstelling zag ik mijzelf staan. En (wat later bleek) de representant van het leven. We dansten om elkaar heen. Eerst was het heel fijn en mooi. Maar snel veranderde het in een kat en muis spel. De connectie tussen ons was weg. 
De tegenslag werd ingebracht en werd als een magneet naar de representant van moeder getrokken. ‘Ja dit hoort bij mij’ zei mijn moeder. 

Mijn representant stond tegenover het leven, verloren connectie. Tot ze zei: ‘het klopt niet. Ik mis iemand naast mij.’ 
In een eerdere opstelling was voor mij duidelijk geworden dat ik mogelijk een alleengeboren tweeling ben. Dit kwam nu weer naar voren!

Geert zette direct een representant tegen mijn representant aan. Alles kwam tot leven! Connectie. Ja dit miste ik. Nu ben ik heel’ zei mijn representant terwijl ze de tweelinghelft vasthield. Wat een inzicht: dit heb ik gemist. Ik leef niet vol. Waarom zou ik wel leven als de ander dat niet kon? 

Geert stelde mijzelf op tegenover mijn moeder en de tegenslag. Maar dit keer naast mij het leven en mijn tweelinghelft. Hand in hand. Wanneer had ik deze levenskracht voor het laatst ervaren? Ik kon de tegenslag teruggeven aan mijn moeder, waar deze hoorde. Maar voor mij waardevoller: ik kon dingen uitspreken tegen mijn tweelinghelft en tegen het leven. Ik kreeg mooie woorden terug. ‘Leef alsjeblieft. Ik kon het niet maar jij mag! Leef!

– Linda

Dit vind je ook leuk