Verrijkend, inzichtgevend…

24 okt | Ervaringen

Verrijkend, inzichtgevend, bevestigend, heftig, helend en bevrijdend.

Representanten hebben mij en mijn familieleden treffend neergezet, zonder hen te kennen. Ik zag concreet de wisselwerking tussen “ons”, wat me diep raakte en helder aangaf waar mijn pijnpunten liggen. Heftig, verdrietig en tegelijk bevrijdend. De last die ik altijd heb meegedragen en die me mede heeft gevormd, kon ik concreet teruggeven aan degene waarvan de last is. Letterlijk, door een zware steen terug te geven en uit te spreken dat het niet mijn last is om te dragen. Afstand doen van wat niet past en met open handen gaan ontvangen wat bij mij hoort.

Dagelijks spreek ik die woorden nog uit op momenten dat ik merk dat ik vastloopt. Stilstaan en teruggeven wat niet van mij is. Soms door letterlijk hardop de woorden uit te spreken ‘Dit is niet van mij. Ik geef het je terug’. Andere keren door letterlijk iets zwaars op te pakken en uit het zicht te leggen.

Er is een last van me af gevallen. Er is ruimte ontstaan om mijn plek in te nemen, met vallen en opstaan.

– Saskia

Dit vind je ook leuk